Az eurót a bejelentés után negyed órával 362 forinton jegyezték, nagyjából a délelőtt folyamán kialakult szinten. Közvetlenül a kamatdöntést megelőzően az euró jegyzése 360,60 forinton állt.

A forint csekély erősödéssel kezdte a keddi kereskedést, euró jegyzése 362,40 forint volt röviddel hét óra előtt a hétfő esti 362,81 forint után. Nap közben a jegyzés 363,71 forintig ment fel, majd 362 környékén stabilizálódott.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa keddi kamatdöntő ülésén a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a monetáris politikai kondíciókon. Az alapkamat 0,60 százalékon maradt és a kamatfolyosó sem változott.

Az előző, augusztusi kamatdöntő ülés is érintetlenül hagyta a monetáris kondíciókat. A júliusi és a júniusi üléseken viszont 15-15 bázisponttal csökkentette a monetáris tanács az alapkamatot, amely ezt megelőzően 2016. május 25. óta állt 0,90 százalékon.

Hétfőn a forint a feltörekvő piaci árfolyameséssel párhuzamosan nagyot gyengült a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon az újabb járványvédelmi korlátozások esetleges európai bevezetése miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!