A szerdai kereskedési napon az összeurópai STOXX 600 index 1,06 százalék, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 1,31 százalék, a londoni FTSE 100 index 0,86 százalék, a frankfurti DAX index 1,11 százalék, a párizsi CAC 40 index pedig 1,52 százalék veszteséggel zárt.

Az európai részvényindexek három heti mélypontot értek el,

a piacokra továbbra is a főbb központi bankok monetáris politikai kilátásai vannak hatással. Ahogy a világ adósság és részvénypiaci, úgy az európai piac is a Federal Reserve monetáris dönteshozói által a szigorításra adott jelzésekre reagáltak.

Ugyanakkor a harmonizált németországi inflációs ráta váratlanul magas emelkedése nem bizonytalanította el a várakozások az EKB júniusi kamatdöntését illetően, ugyanakkor a harmadik negyedévi becslésekre már gyakorolt némi hatást.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 0,98 százalékkal 83,80 dollárra csökkent, a WTI ára pedig 0,93 százalékkal ment lejjebb, hordónként 79,53 dolláron jegyezték az európai kereskedési idő végén.

Az arany spot ára is csökkent 0,81 százalékkal, unciánként 2340,61 dollárra.

A dollárindex emelkedett, 0,32 százalékkal áll magasabban 105,00 ponton, miközben az euró 0,32 százalékkal gyengébben áll, 1,0815 dolláron jegyzik.

Nyugtalanító adatok érkeztek Németországból

Májusban az előzetes adatok alapján 2,4 százalék lehetett az infláció az Európai Unió legnagyobb gazdaságában. Áprilishoz képest a fogyasztói árindex 0,1 százalékkal emelkedett. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!