A tájékoztatás szerint a rendszeres kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) egymás után a 3. negyedévben volt ismét a pozitív tartományban, 2021 első negyedévében 4,5 millió eurót ért el, ami 4,4 millió eurós növekedés az előző év első negyedévéhez képest - írja az MTI.

A nettó adósságállomány 2021 első negyedévének végén 116,7 millió euró volt, amely 69,9 millió euró csökkenés a korábbi év hasonló időszakához képest.

A tájékoztatásban kiemelték, hogy a menedzsment várakozásai szerint a 2020 első, a covid által még kevéssé érintett negyedévhez, illetve az előző negyedévekhez képesti folyamatos javulás alátámasztja a megkezdett stratégia helyességét.

A jelentés szerint a nemzetközi fuvarozási szegmens árbevétele 26,9 százalékkal csökkent 2021 első negyedévében az előző év hasonló időszakához hasonlítva. A szegmensben használt járművek átlagos darabszáma 892-vel, 30,3 százalékkal csökkent, ez volt az árbevétel-csökkenés elsődleges oka.

Az átlagos alkalmazotti létszám 2020 első negyedévéhez képest 2018-cal tovább csökkent 2021 első negyedévében 5984 főre csökkent, aminek fő oka a flottaméret csökkentése volt.

A Waberer's a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében Európa vezető nemzetközi komplett kamionrakomány (FTL) szállítmányozója. Magyarországon piacvezető a belföldi áruszállítás és komplex logisztikai szolgáltatások terén.

A társaság tevékenysége kiterjed a szabványos raklapos áruk hosszú távú nemzetközi és belföldi szállítására, száraz- és hűtött áruk tárolására és terjesztésére, valamint nemzetközi közvetítésre.

A Waberer's részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, a részvény 1750 forinton zárt pénteken. A Waberer's részvények árfolyama 562 forint történelmi minimumot, és 5199 forint történelmi maximumot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!