A Synergon közölte továbbá, hogy a Navigator Investments Zrt. értékpapírkölcsön-ügyletek alapján 385 214 darab Synergon részvényt szerzett, és ezzel 15,85 százalékra növelte befolyását a Synergonban.

A Rupexa és a Navigator a PannErgy által értékesített részesedést szerezhette meg. A PannErgy pénteken értékesítette a tulajdonában, illetve 100 százalékos leányvállalata, a PMM Zrt. tulajdonában lévő, összesen 12,52 százalékos Synergon részvénycsomagot, 400 forintos darabonkénti átlagáron. A tranzakció után sem a PannErgynek, sem kapcsolt vállalkozásainak nem maradt tulajdonrésze a Synergonban.

A Synergonnak a Navigátoron és a Rupexán kívül nincs más, 5 százaléknál nagyobb tulajdonosa.

A Synergon részvényeit a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában jegyzik. A papírok hétfőn délután 384 forinton forogtak, a pénteki záróárhoz képest 3,78 százalékkal emelkedett az árfolyamuk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!