A részvénypiac forgalma 14,7 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

 

 

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy csütörtökön alulteljesített a magyar tőzsde nemzetközi társaihoz képest, és még régiós szinten is. Arról is beszélt, hogy a BÉT-en a forgalom az átlagnál magasabban alakult, leginkább a Richternek köszönhetően, a többi papírnál átlagos forgalmat bonyolítottak le.

 

 

Kifejtette, vállalatspecifikus hírek nem érkeztek, így a csökkenés mögött leginkább technikai okok lehetnek a háttérben, a befektetők korrigáltak. A nemzetközi tőzsdén az olaj és a banki részvények az elmúlt időszakban jól teljesítettek, most viszont ennek a korrekciója látszik, ezért Európában alulteljesítők a banki és az olajvállalati papírok. Ez magyarázza az OTP és a Mol korrekcióját, a Richternél pedig eladtak részvényeket a piaci szereplők.

 

 

 

  1. A Mol 8 forinttal, 0,30 százalékkal 2652 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.
  2. Az OTP-részvények ára 290 forinttal, 1,61 százalékkal 17 690 forintra esett, forgalmuk 8,6 milliárd forintot tett ki.
  3. A Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,35 százalékkal 424,50 forintra gyengült, forgalma 97,7 millió forint volt.
  4. A Richter-papírok árfolyama 255 forinttal, 2,97 százalékkal 8345 forintra csökkent, a részvények forgalma 4,0 milliárd forintot ért el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4308,05 ponton zárt csütörtökön, ez 36,02 pontos, 0,83 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!