részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az OTP húzta le a BUX-indexet, amely így európai összevetésben enyhén alulteljesített.

Bár vállalati hírek nem érkeztek, a BÉT-en a vezető részvények – az OTP, a Mol, a Magyar Telekom és a Richter – árfolyama is esett.  

Az elemző szerint pénteken az MBH Jelzálogbank és az MBH Bank volt a sztár részvény, a papírok jelentős forgalmat bonyolítottak le, és az árfolyamuk is nőtt. A prémium kategóriában jegyzett MBH Jelzálogbank árfolyama 1,56 milliárd forintos forgalomban 17 százalékkal emelkedett. A standard kategóriában jegyzett MBH Bank részvénye pedig 455 millió forintos forgalomban, 3,91 százalékkal erősödött.  

  • A Mol árfolyama 18 forinttal, 0,66 százalékkal 2730 forintra csökkent, 3,2 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 0,94 százalékkal 13 770 forintra esett, forgalmuk 1,2 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,16 százalékkal 607 forintra gyengült, forgalma 218,2 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 0,81 százalékkal 8545 forintra csökkent, a részvények forgalma 529,4 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 5057,69 ponton zárt pénteken, ez 7,42 pontos, 0,15 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!