A kedd este közzétett, vártnál magasabb amerikai inflációs adatok felerősítették a kamatemelési várakozásokat a tengerentúlon. Az adatközlés után eladási hullám indult el az európai és amerikai tőzsdéken és a rossz hangulat kitartott az ázsiai piacokon.

A tokiói börze 2,74 százalékos csökkenéssel, 27 830 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,79 százalékot vesztett értékéből.

A tajpeji börze 1,59 százalék, az ausztrál tőzsde 2,55 százalék mínuszban zárt.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 2,72 százalékos, a sanghaji 0,89 százalékos, a szöuli pedig 1,63 százalékos gyengülést jelzett.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 0,53 dollár (0,57 százalék) csökkenéssel, 92,62 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 0,01 százalékkal (0,24 dollárral) 1702,07 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!