USDJPY

Az elmúlt hetek emelkedését negatív korrekció követte, majd a dollárral szemben ismét gyengülni kezdő jen újra a májusi lokális tető felé vette az irányt. Amennyiben sikerülne 103,40 felett bezárnia, a devizapár emelkedése előtt a 103,75-ös lokális tető áttörése újabb jelentős teret nyithatna meg; míg lefelé, a 101,70-, majd a 100,60-as szintek jelentenek támaszokat.

USDJPY
Kép: Admiral Markets

FtseMib

A hónapot igen jelentős zuhanással indító olasz börze számára a pozitív korrekció jegyében telt az elmúlt néhány nap: azonban kérdéses, hogy maradt-e elég erő a vevőkben, vagy a jelenlegi szintekről ismét lefordul majd az FtseMib indexe.

Felfelé, a 18 700 -18 800 pont által közrefogott tartomány kiemelt ellenállási zónát képez; míg 17 940 alá süllyedve a következő megállót a 17 630-as támasz, majd a kékkel jelzett, hosszú távú emelkedő trendvonal jelenthetné a későbbiekben.

FtseMib
Kép: Admiral Markets

AUDNZD

A korábbi hónapok csökkenését követően oldalazást hozott az ősz az AUDUSD számára, azonban októberben látott pozitív korrekció során sem tudott új lokális csúcsra kapaszkodni a kurzus; majd az elmúlt hetekben a devizapár ismét dél felé vette az irányt.

Bár nem kizárt, hogy a fontos szintek alá bekúszó devizapár süllyedése a későbbiekben is folytatódhat, azonban a rövid távú túladottságról beszámoló indikátorok ezúttal is óvatosságra intenek bennünket; így érdemes számolni egy esetleges pozitív korrekció lehetőségével. Felfelé, a rövid távú csökkenő trendvonal- (jelenleg 1,1080-nál) és a 21-napos mozgó jelenthet ellenállást; míg a következő megállót az 1,2227 jelenthetné. Lefelé mindemellett 1,0950 alatti zárás esetén vehetnék kezükbe az eladók ismét az irányítást.

AUDNZD
Kép: Admiral Markets

USDJPY, FtseMib, AUDNZD - technikai elemzés 2013.12.10.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!