A DJIA-30 index 0,70 százalékos, az S&P-500 index 0,98 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,10 százalékos emelkedéssel kezdte a szerdai kereskedést.

Kedden a DJIA 1,0 százalékkal, az S&P 0,8 százalékkal, a Nasdaq 1,3 százalékkal emelkedett. Az év elejihez képest a DJIA index 2,4 százalékkal, az S&P index 5,1 százalékkal, a Nasdaq index 9,3 százalékkal állt lejjebb a szerdai nyitás előtt.

Kapcsolódó

A keddi kereskedést néhány kedvező vállalati eredménybeszámoló dobta meg, a Harley-Davidson részvénye 15 százalékkal emelkedett, a DuPont részvénye 6 százalékkal. Csütörtökön a Fox, az Uber és a Disney beszámolója várható - írja az MTI.

A nagyobb papírok, mint a Meta, az Alphabet, az Amazon, a Tesla, az Apple és a Microsoft a kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban egy-két százalékos erősödést értek el.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 0,34 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 89,66 dolláron, a Brent ára 0,41 százalékkal emelkedett 91,15 dollárra.

Az arany spot ára 0,10 százalékkal ment feljebb unciánként 1827,29 dollárra. Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik erősebben 1,1435 dolláron - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!