A távközlési berendezéseket gyártó finn Nokia bejelentette, hogy bezárja legtöbb oroszországi vállalkozását.

Az év végére oroszországi alkalmazottaink túlnyomó többsége elhagyja a Nokiát, és minden irodánkat kiürítjük - mondta a cég szóvivője. A hivatalos jelenlét mindaddig megmarad, amíg le nem zárulnak a kivonulással kapcsolatos jogi ügyek - írta az MTI.

A telekommunikációs berendezéseket gyártó svéd Ericsson is bejelentette, hogy kivonul az orosz piacról. A cég az év végéig tervezi bezárni oroszországi képviseletét, és minden alkalmazottat elbocsát. Az Ericsson megerősítette, hogy az ügyfelekkel kötött szerződésekben vállalt minden kötelezettségüket teljesítik azok lejártáig.

A svájci Logitech is megkezdte oroszországi tevékenységének a teljes felszámolását, miután a cég április 2-án bejelentette, hogy felfüggeszti berendezései szállítását Oroszországba.

Az oroszországi szállítások idei év eleji felfüggesztése után továbbra is szorosan figyelemmel kísértük a helyzetet. Sajnos a körülmények nem teszik lehetővé, hogy a korábbiaknak megfelelően üzleteljünk. Helyi munkatársainkat mindvégig támogattuk, azonban a bizonytalan helyzet miatt megkezdtük a fennmaradt oroszországi jelenlétünk felszámolását - írt a svájci cég.