Gigafelvásárlást jelentett be a Google kedden: az amerikai techvállalat ugyanis mintegy 5,4 milliárd dollár értékben megvásárolja a 2004-ben alapított Mandiant kiberbiztonsági céget.

Ha az üzlet létrejön, a Mandiant csatlakozik a Google felhőalapú számítástechnikai részleghez, amely egyébként még mindig nem nőtt akkorára, mint a Microsoft Azure vagy az Amazon Web Services - írja a CNBC.

A társaság világszerte soha nem látott kiberbiztonsági kihívásokkal néz szembe. Korábban ezek leginkább a kormányok biztonsági rendszereit támadták, most viszont minden iparágot érint" - mondta Thomas Kurian, a Google Cloud vezérigazgatója.

A vállalat a Mandianttal karöltve tanácsadó szolgáltatást és megerősített ügyfélkapcsolatokat akar létrehozni. A tranzakció az év végén zárulhat le.

A Mandiant részvényei 16 százalékkal emelkedtek, miután a piacon szárnyra keltek a hírek a Google felvásárlásáról. A vállalat piaci értéke 5,25 milliárd dollár, korábban az amerikai kormányzat legfőbb kibervédelmi partnere, a FireEye szárnyai alatt működött.