Újabb kártevő terjed az androidos készülékek között: az MMRat nevű vírus hivatalos alkalmazásboltnak tűnő webhelyeken keresztül terjed, ráadásul egyedi protokollt használ az adatátvitelhez, így a vírusirtó szoftverek sem detektálják.

A veszélyes kártevő lényegében minden adatot képes ellopni. A fertőzést terjesztő applikációkat hivatalos kormányzati programoknak vagy társkereső alkalmazásoknak tűnnek. A telepítése után veszélyes engedélyeket kér a program – tudatta a HVG

A telepítés után a kártevő egy távoli szerverrel lép kapcsolatba, és figyeli az eszköztevékenységeket.

A kártevő képes figyelni a felhasználó gépelését, de a telepített alkalmazásokhoz és a névjegyzékünkhöz is hozzáfér. Valós időben figyeli és rögzíti a képernyőt és a kameraképet, és nyomtalanul törölni is tudja magát az eszközről.

A lap kiemeli, hogy kizárólag a Play Áruházból célszerű letölteni alkalmazásokat, ha androidos telefonunk van.

Pórul ne járjon: bűnözőkre figyelmeztet a Magyar Posta

Adathalász bűnözők élnek vissza a Magyar Posta nevével: a „Kattints ide”, „Fizessen online” vagy „Küldje el nekem a csomagot”, illetve „Erősítse meg címét”, “Csomagja kézbesítésre vár, kérjük, erősítse meg a vám befizetését”, és hasonló feliratú üzenetek szerepelnek, ám linkre kattintva adathalász weboldalra kerül a címzett.
Bővebben--->