Egy maratoni, 12 órán át tartó döntő után, amelyben a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítője vett részt a magyar induló nyerte a világ legjobbjának járó elismerést - derül ki a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeket gyártó cége, olasz Carpigiani közleményéből. A Festival World Masters Final címen futó verseny egyik társszervezője a Gelato, a mások a Sigep - Italian Exhibition Group kiállításszervező volt.
A győztes fagylalt Fazekas Ádám “Frutta di Pistacchio” fantázianevű édességkölteménye lett. A cukrász a budapesti Fazekas Cukrászda vezető cukrásza, ez a fagylaltja pisztáciakrémem alapul, amit tonkababbal és málnával bolondított meg az alkotó. A zsűri díjazta Fazekas technikai tudását, a édesség különleges összetevőit és ízét.
Kapcsolódó
A cukrász nagy menetelése még 2018-ban kezdődött, amikor megnyerte a gelatokészítők magyarországi versenyét. Az ezt követő éveben a Gelato Festival Next Generation verseny első helyét szerezte meg, amelyen a 16 legjobb 30 év alatti mesterrel mérte össze tudását. Végül az Európában rendezett szuperdöntőben győzött, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak. Elmondása szerint kimeríthetetlen tudásvágya hajtja előre szakmájában a győztes termékkölteményhez cukrászdájának egyik legjobban fogyó édessége adta az ihletet.
Legolvasottabb
Ennyit Putyin „békevágyáról”: orosz rakéták csapódtak be mindössze 250 kilométerre Magyarországtól
Szijjártó nekiment a „nemzetközi pénzvilágnak”, Magyar Péter azonnal visszavágott
A szomszédban már készülnek a teljes összeomlásra
Leteszteltünk 18 szaloncukrot – mutatjuk, melyek idén a legfinomabbak
Már készítik elő a kormányrendeletet: így változik a pedagógusok bére
Éjszakai riadó a NATO-határon: orosz gépek emelkedtek a levegőbe, ez okozta a pánikot
Amerika és Ukrajna bekeményített: felszólították Putyint, hogy végre lépjen a béke ügyében
Lesújtó hír jött: 60 ezres nyugdíjra is alig számíthat, aki így adózik
Orbán Viktor: a „hol a lóvé"- kérdés túlmutat a Nemzeti Bankon