Az ellátási láncunk két-három hetes lemaradásban van. Jó példa erre, hogy most két héttel elhalasztottuk a nyári kiárusítást, mert szükségem van még 10 százaléknyi új, szezonális készletre, hogy működni tudjak

- mondta Michael Ward, a Harrods ügyvezető igazgatója a Bloomberg TV-nek.

Persze ez a probléma minden kiskereskedőt érint és nem csak Nagy-Britanniában. A kínai Covid-zárások és a háború megkavarták a szállítást.

Az Egyesült Királyságban ráadásul a brexit miatt a munkaerőhiány is súlyosabb az átlagnál. Ward szerint nem képzett szakembereket vesztettek el, hanem olyanokat, akiknek a munkáját a britek nem fogják elvégezni - olvasható a szakportálon.

A Harrods a járvány miatt egyébként is nehéz helyzetben van, hiszen a járvány miatt a külföldi turisták is elmaradtak a boltokból. Ettől függetlenül folyamatosan befektetnek, fejlesztik az online értékesítést és H Beauty néven szépségápolási üzleteket nyitnak szerte Nagy-Britanniában.

Az üzlet azt is reméli, hogy Kínában és a Közel-Keleten is megerősíti jelenlétét. A múlt hónapban új pénzügyi igazgatót vettek fel, Tim Parkert, aki már számos vezető pénzügyi vezetői pozíciót töltött be Hongkongban és Malajziában.