Viccet csinált a koronavírus-járványból, megnevezte a rapper Chingy-t és rasszista megjegyzést tett a fekete bőrűekre John Demsey, az Estée Lauder elnöke, akit azonnali hatállyal fizetés nélküli szabadságra küldtek és felfüggesztették munakvégzése alól.

Demsey nem sokkal a kép megjelenése után eltávolította a kifogásolt posztot, bocsánatot kért "meggondolatlan lépéséért", mégis a vállalatnak kell magyarázkodnia - írja a Wall Street Journal.

A poszt a Szezám utca című tévéműsort ábrázolja, amely viccet csinál a koronavírusból és sértő megjegyzést tesz a fekete bőrűekre. 

Fabrizio Freda vezérigazgató és William Lauder elnök eközben azt hangsúlyozza, hogy a poszt tartalma nem összeegyeztethető a vállalat értékeivel. A márka ugyanis olyan nagykövetekkel dolgozott már együtt, mint Mary J. Blige amerikai rapper vagy a barbadosi születésű Rihanna.

Demsey 1991 óta dolgozik az Estée Laudernél, amelynek 2015 óta az elnöke. A vállalat alá olyan márkák tartoznak, mint a Clinique vagy a MAC. A szépségipar veteránja egy év alatt nagyjából 10 millió dolláros bevételre tesz szert.