Facebookon jelentették be, hogy  vége az Abramovics-érának, a klub az orosz multimilliárdostól egy tulajdonosi csoporthoz került, Todd Boehly, a Clearlake Capital, Mark Walter és Hansjoerg Wyss megállapodtak a megvásárlás feltételeiről - szúrta ki a portál.

A közlemény szerint a befektetésből 2,5 milliárd fontot a klub részvényeinek megvásárlására fordítanak, az ebből származó bevételeket pedig egy brit bankszámlára helyezik, hogy aztán 100 százalékban jótékonysági célokra ajánlják fel. Arról már korábban szó volt, hogy Abramovics a futballcsapat tulajdonjogát a klub jótékonysági alapítványára ruházza át, illetve hogy ha eladja a klubot, a befolyt összegből az ukrajnai háború áldozatait akarja támogatni.

A Chelsea valószínűleg a valaha fizetett legmagasabb árat kapja egy sportcsapatért, miután több mint 20 fél tett ajánlatot az Abramovics kezéből a londoni kormány által kicsavart klubra - írtuk korábban. 

Roman Abramovics március 2-án, hat nappal azután, hogy Oroszország megkezdte ukrajnai invázióját, dobta piacra a Chelsea-t. Az 55 éves oligarcha a New York-i székhelyű pénzügyi szolgáltató intézményt, a Raine Groupot bízta meg az értékesítés lebonyolításával, és akkori hírek szerint 3,5 milliárd fontnál magasabb összeget remélt.