A Microsoft társalapítójának vagyonát kezelő Cascade Investment LLC megállapodott Alwaleed bin Talal szaúdi herceggel a szállodaláncban lévő részesedésének 50 százalékáról.

Bill Gates tulajdonrésze az ügylettel 47,5 százalékról 71,25 százalékra nő, a hercegé lesz a fennmaradó 23,75 százalék. Az ügylet 2022 januárjában zárulhat.

A Forbes szerint Gates ezzel az ügylettel arra fogad, hogy a világjárvány idején visszaesett luxus üzleti utak fellendülnek majd. Ennek az a kockázata - egy, a Forbes-nak nyilatkozó bennfentes szerint - hogy az olyan luxusszállodák, mint a Four Seasons egységei csak akkor működnek nyereségesen, ha szobakihasználtságuk nagyon magas.

A Four Seasons értékét 10 milliárd dollárra értékelik. Bill Gates vagyona a Forbes listája szerint jelenleg 132,8 milliárd dollár, amellyel az ötödik helyet foglalja el.

A Four Seasons befektetésén kívül a Cascade az Egyesült Államok legnagyobb mezőgazdasági földterület-tulajdonosa, de övé az AutoNation autókereskedő. Gates olyan mezőgazdaságigép-gyártó cégekben is részesedéssel rendelkezik, mint a John Deere.