A KBC összesített bevétele 1,92 milliárd euróról 1,52 milliárd euróra csökkent, de a működési kiadások 924 millió euróról 933 millió euróra nőttek negyedéves összevetésben. Az adózás előtti eredmény a 2013-as második negyedévi 729 millió euróról 457 millió euróra csökkent 2014 április-júniusában.

Johan Thijs, a KBC-csoport vezérigazgatója szerint az idei második negyedévben viszonylag kedvező volt a nemzetközi hangulat, javult a fogyasztói bizalom, csökkent a munkanélküliség, de Európában továbbra is alacsonyak a kamatráták és az infláció. Az első negyedévhez képest jó eredményeket értek el a másodikben, de Thijs kiemelte a magyarországi devizahiteleseket segítő törvény negatív hatását. A KBC 231 millió euró tartalékot képzett a törvénymódosításból eredő költségek fedezésére, ez pedig befolyásolta a negyedéves eredményt.

Thijs szerint a KBC meg fogja kérdőjelezni az említett magyar törvény jogszerűségét, részben az Európai Központi Bank július 28-i véleményére hivatkozva, amely szerint a magyar hatóságok nem tettek eleget az ECB-val szemben fennálló konzultációs kötelezettségüknek.

A KBC magyarországi leányvállalata a K&H Bank, a bank 236 fiókkal rendelkezik Magyarországon.