Huszonnégy, olimpiai akkreditációval rendelkező személy produkált vasárnap pozitív koronavírustesztet - jelentették be hétfőn a szervezők. Közülük tizenketten voltak sportolók vagy egyéb csapattagok.

Az olimpiai falu január 23-i megnyitása óta 385-en akadtak fenn az ellenőrzésen. Minden Pekingbe érkező már a repülőtéren PCR-teszten esik át, és naponta kell tesztelni egészen az elutazásig.

Nem szerepelt az eddigi statisztikában Simen Hegstad Krüger kétszeres olimpiai bajnok norvég sífutó, aki még az olaszországi Seiser Almban van, miután az utóbbi két hétben karanténban volt, mert több csapattársával együtt fennakadt a Covid-ellenőrzésen.

"Négy negatív tesztre van szükségem, ha megvan, remélem, pénteken elutazhatok Pekingbe" - mondta Krüger, aki a vasárnapi 15+15 kilométeres tömegrajtos versenyről már lemaradt, pedig abban címvédő lett volna, akárcsak váltóban.

Az biztosnak látszik, hogy a pénteki 15 kilométeres klasszikus stílusú versenyben nem tud még rajthoz állni, ugyanakkor a vasárnapi 4x10 kilométeres váltóban talán már igen. Később, február 19-én pedig 50 kilométeren szintén szeretne szerepelni a csangcsiakoui zónában lévő Nemzeti Sífutó Központban.