Zárolta a romániai Országos Adóhatóság (ANAF) egy üzletember három romániai érdekeltségének vagyonát március utolsó hetében arra hivatkozva, hogy az illető szerepel az EU szankciós listáján - adta hírül a Maszol. A három érintett cég a TMK Artrom Rt., a TMK Assets Kft. és a TMK Europe GMBH, amelyet a szankciós listán szereplő személy közvetve, a TMK Steel Holding United csoporton keresztül ellenőrzött.

Az adóhatóság közölte azt is: a TMK Artrom Rt. acélcsőgyártő üzem kérésére engedélyezte a vállalatnak, hogy kifizesse az alkalmazottait, a beszállítóit és a hitelezőit. A slatinai vállalat szakszervezete csütörtökön bejelentette, jövő héten tiltakozó akciót szerveznek, ha addig az alkalmazottak nem kapják meg a bérüket.

Cristian Gheorghe szakszervezeti vezető szerint az üzem számláit már március 10-én zárolták az Oroszországra kivetett uniós szankciók miatt. Elmondta, hogy a számlazárolás okafogyott, mert a szankciós listán szereplő Dimitrij Pumpjanszki orosz acélmágnás már eladta a vállalatnál birtokolt részvényeit.

Az ukrajnai háborúról szóló cikkeinket ezen a linken olvashatja.