Rácáfolva a 2,0 százalékos csökkenést jelző piaci várakozásokra júniusban 7,0 százalékkal nőttek az ipari megrendelések Németországban naptári és szezonális kiigazítással az előző havihoz képest. Májusban 6,2 százalék volt a havi növekedés.

Júniusban már a harmadik egymást követő hónapban emelkedett az ipari termelés Németországban az előző havihoz képest. A növekedés júniusban elért értéke 2020 júniusa óta a legmagasabb.

A kevésbé volatilis háromhavi időtávot tekintve április-júniusban 0,2 százalékkal nőttek az ipari megrendelések az előző három hónapos periódushoz viszonyítva. A megrendelések májusi és júniusi növekedése elsősorban a nagy megrendelések beérkezésének volt köszönhető. Az előző hónaphoz képest júniusban is csökkentek volna, 2,6 százalékkal a nagy megrendelések nélküli új megrendelések.

Az egy évvel korábbi szintet júniusban 3,0 százalékkal haladta meg az ipari termelés naptári kiigazítással, míg májusban 4,4 százalékos elmaradásban volt éves bázison.

Hanyatlik a gazdaság, Németország kilátásai aggasztóak

A Valutaalap a korábban prognosztizált, 0,2 százalékos emelkedés helyett 0,3 százalékos GDP-csökkenést jósol 2023 végén. Bővebben --->