A szlovákiai élelmiszerek csaknem fele, 47 százaléka tartalmaz egy- vagy többfajta növényvédő szert, ami az egy évvel korábbihoz képest hétszázalékos növekedés - adta hírül az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-ipari Felügyelet adatait a pozsonyi Új Szó.
Növényvédő szer úgy kerülhet a mezőgazdasági alapanyagokból készült feldolgozott élelmiszerekbe, hogy a gyártó a növények permetezése után nem várja ki azt az időt, ami alatt lebomlanak az emberi szervezetre káros anyagok.
Kapcsolódó
A szlovák élelmiszer-felügyelet ellenőrei a legtöbb növényvédő szert az almában, az eperben, az uborkában, a salátában, a burgonyában, a káposztában, a körtében, a cseresznyében, a rozslisztben, a borban és a tehéntejben találták a boltokban.
(A nyitókép forrása: Szabó Dániel, Napi.hu)
Legolvasottabb
Véget vet az EU az orosz gáznak: megszavazták, Magyarország perre megy
Orbán Viktor nem akar kártérítési rendszert, hiába a rémisztő botrány a Covid-vakcinák mellékhatási körül
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Megjött a döntés: ez történik csütörtöktől az üzemanyagárakkal
Pénzes boríték helyett keserű szájíz: sok a dühös munkavállaló
Érdekes fordulatok jöhetnek a nyugdíjaknál: erről jobb, ha mindenki tud
Rendezést sürgetnek, így vágnák rendbe a nyugdíjakat
Váratlan bejelentést tettek a meteorológusok a fehér karácsonyról
A világhírű grófi család tőzsdére vitte a kastélyait és a szigeteit is