Egy március 15-én az Endocrine Society Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism című folyóiratban megjelent kínai tanulmány szerint az, hogy a cukorbetegek milyen napszakban fogyasztanak bizonyos ételeket, ugyanolyan fontos lehet jólétük szempontjából, mint az elfogyasztott adagok mennyisége és a kalóriák száma - írja Dobson Szabolcs szakgyógyszerész közösségi oldalán vezetett csoportjában.
A délelőtt legtöbb burgonyát és keményítőtartalmú zöldséget fogyasztók szív- és érrendszeri halálozási kockázata kevesebb, mint fele (burgonya: 0,46; keményítős zöldségek: 0,32) volt a legkevesebb ilyet fogyasztókéhoz képest.
Kapcsolódó
A délután legtöbb teljes kiőrlésű gabonát fogyasztók szív- és érrendszeri halálozási kockázata kb. kétharmad akkora (0,67) volt a legkevesebb ilyet fogyasztókéhoz képest.
Az esti legtöbb zöldséget és tejet fogyasztók szív- és érrendszeri halálozási kockázata kb. feleakkora (sötét zöldség: 0,55; tej: 0,56) volt a legkevesebb ilyet fogyasztókéhoz képest.
A legtöbb feldolgozott húst fogyasztók fenti kockázata viszont 1,74-szerese volt azokénak, akik a legkevesebb ilyesmit fogyasztották - idézi az eredményeket Dobson Szabolcs.
A kutatásról további részleteket itt olvashat.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Titkolt fegyverüzlet: a kormány gyakorlatilag ajándékba adott 66 harckocsit Szerbiának
Megvan a NASA legújabb vezetője, el sem hiszi, honnan jött
Óriási zuhanás a kutakon, ekkor érdemes tankolni
Ezért kell holnap tankolni, nem ma
Pénzes boríték helyett keserű szájíz: sok a dühös munkavállaló
Sára Botond már megtette az első lépéseket a Fővárossal szemben
Hamarosan kiderül, ki a szerbek titokzatos megmentője
Hiába kapaszkodik a Fidesz, a Tisza előnye nem csökken – itt a friss Republikon-mérés
Váratlan hír: drámai drágulás nélkül vezethető ki az árrésstop