A nyílt tender módosítását az ajánlatkérő Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A projekt eredeti megnevezése a következő: az Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ez a BMW-gyár kódneve) nyugati határoló út építése.

A Napi.hu tavaly júliusban írt arról, hogy a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. építheti meg a debreceni BMW-gyárhoz kapcsolódó nyugati határoló utat és a hozzá kapcsolódó kerékpárutakat, csapadékvíz elvezető rendszert, szennyvíz- és vízvezeték rendszert, valamint hírközlési hálózatot, nettó 1 milliárd 772 millió forintért. A megépítendő 2x1 sávos út hossza 2 040 méter, a kerékpárutak hossza pedig 2 115 méter.

A mostani 200 millió forintos drágulás oka - a közlemény szerint - az, hogy a tervezés alatt álló 100 hektáros újabb területre vonatkozó befektetői igények - előre nem látott módon - megváltoztak. A vásárolni kívánt területek nagysága, így a telekkiosztási koncepció is módosult a megrendelő eredeti elképzeléséhez képest. A terület megváltozott telekkoncepciója kihat - és műszakilag befolyásolja - a kivitelezési szerződésben szereplő műszaki tartalmat.