A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertesek - akikkel november 26-án kötött szerződést az ajánlatkérő - végig kísérik mérnöki munkával a beruházást.

A területen épül 3122 lakás, összesen 115 800 négyzetméter alapterülettel, továbbá 21 különálló épület 229 600 négyzetméterrel, illetve 85 500 négyzetméteren ipari vagy logisztikai csarnokok is lesznek.

Indult még a tenderen - közös ajánlattevőként - a 3E International Beruházás-szervező Kft. és a TSPC Mérnökiroda Kft.- TSPC Kft. is.

A Napi.hu információja szerint a mérnöki munkát megelőzi a szóban forgó projekt tervezése. Ezt idén októberben ítélte oda a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft., a közös ajánlattevőként nyertes cégeknek. Ezek a következők: Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt., a felcsúti székhelyű Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft., valamint a Győrber Mérnöki és Szolgáltató Kft. A keretösszeg nettó 6 milliárd 783 millió forint.