2011-ben ez az arány még 18 százalék volt. Akkor mintegy 15 ezer, tavaly már több mint 80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozott. A kormány stratégiai fontosságúnak tartja a fogyatékossággal élők társadalmi csoportját. A fogyatékos emberek a társadalom egyenrangú, egyenértékű tagjai - mondta az MTI szerint Nyitra Zsolt miniszterelnöki megbízott.

Magyarországon több mint 600 ezer ember él valamilyen fogyatékossággal.

A kabinet folyamatosan konzultál a 13 nagy fogyatékosügyi szervezettel. Mindennek az alapja a párbeszéd. Nyitrai Zsolt példaként említette, hogy a legutóbbi nemzeti konzultációt a vakok és gyengénlátók szövetségének kezdeményezésére pontírásos formában is ki lehetett tölteni.

2010-hez képest 2019-re megduplázódott az országos fogyatékosügyi szervezetek költségvetési támogatása. A kormány stratégiai fontosságúnak tartja a fogyatékossággal élők társadalmi csoportját.

A kormány a tervezéstől kezdve bevonja a fogyatékosügyi szervezeteket az őket érintő kérdésekben. Egy európai uniós fejlesztés keretében a kabinet az érdekképviseletek kezébe adta az infokommunikációs projektek kezelését - közölte Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) elnöke.