A Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó hosszú interjút adott az Indexnek, amelyben egyebek mellett elmondta, hogy a Mészáros Csoportnak tavaly 1200 milliárd forint árbevétele volt. Ebből nagyjából 280 milliárd volt az építőiparé, ezzel ez Magyarország legnagyobb építőipari cége. Ugyanakkor a csoporton belül az építőipar részesedése még a 25 százalékot sem éri el. A hivatalos statisztikák szerint tavaly nagyjából 4300 milliárd forint volt a teljes hazai építőiparban felhasznált forrás, vagyis a csoport részesedése ebből alig hét százalék.

A Hunguest Hotelsnek nyújtott 17,7 milliárd forintos állami támogatásról megtudhatta az olvasó, hogy a szállodalánc 14 szállodáját érintő rekonstrukció összköltsége több mint 50 milliárd forint, ennek egyharmada volt az állami támogatás.

A válság után a Mészáros Csoport regionális terjeszkedést tervez. A szállodaiparban már van külföldi jelenlétük: Ausztriában és Montenegróban. Horvátországban most építenek egy 200 szobás szállodát. Szívesen terjeszkednek az építőiparban a környező országokban. Emellett most vásároltak Líbiában két erőmű-karbantartó vállalatot.

Az Opus Global Nyrt. részvényárfolyamáról azt mondta a cégvezető: "most azt gondolom, hogy a piacnak 350 forintra kellene áraznia a papírunkat." Szavai szerint "én részvényesként hosszú távon vagyok elkötelezett az Opus papírjai iránt, bízom a papírban".

A Magyar Bankholding Zrt. (MKB + Budapest Bank + Takarékbank) tulajdonosai azt szeretnék, ha a fúzió 2023–2024-re lezárulna, addig a három bank ugyanúgy működik majd, mint eddig - mondta az interjúban a nagyvállalkozó. Szavai szerint egy 100 százalékban magyar tulajdonú, az OTP utáni második legnagyobb bank formálódik most. Az új bank nevéről még nincs döntés. A fúziót követően a Mészáros Csoportnak meghatározó, de 50 százalék alatti részesedése lesz a bankban. A fúzió végén be akarják vezetni a bankot a tőzsdére. A tervek szerint jelentős részvénycsomag kerül ki közkézhányadba.

Van olyan víziónk is, hogy létrehozzunk egy alternatív bankolási lehetőséget, ahol olyan termékeket árusítanánk, amelyeket egy ilyen nagy bank nem tud vagy nem akar. Szeretnénk eljutni azokhoz a vidéki emberekhez, akikhez még a posta is nehezen ér el, nemhogy egy pénzintézet. De ennél többet nem árulhatok el egyelőre - mondta Mészáros.

Végül megkérdezték a nagyvállalkozót, nem tart attól, hogy azok kerülnek hatalomra, akik most a legélesebben kritizálják? A válasz szerint "nekem nincs félnivalóm. Egy ekkora vállalatot csak transzparensen lehet működtetni."