Nem tervezik az M3-as metróvonal rekonstrukciójának leállítását, de a rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet miatt alkalmazandó hatósági intézkedéseket mindenkor figyelembe veszik - válaszolta a BKV a Népszava kérdésére. A napilap azt tudakolta, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzet mennyire hátráltatja az észak-déli vonal felújítását.

A fővárosi közlekedési cég szerint a munkát nem befolyásolja a koronavírus-járvány. A dolgozók védelme érdekében minden helyszínen kifüggesztették a védekezéssel kapcsolatos tájékoztatókat, az előírások betartása mindenkire kötelező.

A Népszava forrásai szerint azonban a föld alatti alagutakban nehezen kivitelezhetőek a járványügyi előírások, így a gyakori kézmosás és az egymástól 1,5 -2 méteres védőtávolság betartása. Emellett az is kevéssé valószínű, hogy sebészi maszkban fektetik le például a síneket és a kábeleket. Így vagy a járványügyi előírások sérülnek, vagy az ütemterv lesz tarthatatlan - vélik a napilap szerkesztői. Holott már eddig is jelentős csúszásról szóltak a hírek.

A BKV válaszából az derült ki, hogy a felújítási munkálatok jelenleg a meghatározott ütemterv szerint haladnak, csúszásról egyelőre nincs információja a BKV-nak, így az M3-as metróvonal Népliget-Kőbánya-Kispest állomások közötti déli szakaszának tervezett átadása 2020 ősze.