Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén a karácsonyi szezon sem hoz könnyebbséget a nem alapvető cikkek kereskedelmével foglalkozó vállalkozásoknak: a háztartások bevásárlólistáján az élelmiszer az első, utána jön az energia. Ha még mindig marad elkölthető jövedelem, akkor azt sokan várhatóan adósságok visszafizetésére fordítják, így csak az utolsók között lesznek a ruhák, az utazás, a műszaki cikkek - írja az Mfor, amely ennek következményeit firtatja.

Csordás Norbert, a Devergo-cégcsoport általános igazgatója elárulta: vizsgálják, hogy hétköznap egyes bevásárlóközpontokban lévő üzleteiket fél órával később nyitnák és ugyanennyivel előbb zárnák, ezzel valamekkora energia megtakarítást elérhetnének.

A dolgozók munkaruhában lesznek, hajlandóak elviselni a megszokottnál hidegebb levegőt mind az üzletekben, mind a közös területeken. A vasárnapi zárva tartástól viszont mereven elzárkóznak.

Kicsi az esély a könnyítésre

Nagyon kicsi az esély, hogy a bevásárlóközpontok üzemeltetői/bérbeadói kedvezményt adjanak a bérleti díjból, ugyanez vonatkozik a forgalomarányos díjra is - tudta meg több forrásból is a hírportál. A bérbeadók ugyanis általában arra hivatkoznak, hogy a beruházásaikat finanszírozó bankok nem nézik jó szemmel ezeket.

Úgy vélik, hogy ezzel nem garantálható a folyamatos, a hitel fedezetéhez szükséges bevétel. Az előfordulhat, hogy a bevásárlóutcákban működő boltok bérlői egy az egyben tárgyalva kialkudhatnak valami engedményt, de például az üzemeltetési költségtől ott sem tekinthetnek el.