Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent nyílt ajánlattételi felhívás a belügyminiszter irányítása alá tartozó szervezetek tulajdonában, vagyonkezelésében és használatában lévő, továbbá az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzeti Információs Központ tulajdonában, vagyonkezelésében és használatában lévő gépjárművek kötelező felelősségbiztosítását kéri 2023-ra és 2024-re. A közös ajánlatkérők együttes igénye - tervezetten - 15 975 darab (ami 15 százalékkal lefelé vagy felfelé eltérhet) gépjárműállományára kötendő kötelező gépjármű felelősségbiztosítás.

A közös ajánlattevők között szerepel 27 rendőri szervezet, benne a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal és valamennyi megyei főkapitánysággal, 33 büntetés-végrehajtási intézmény, 21 katasztrófavédelmi igazgatóság, 13 vízügyi igazgatóság, és további 6 szervezet, köztük a Nemzeti Információs Központtal, a Terrorelhárítási Központtal és a Nemzeti Védelmi Szolgálattal.

Az ajánlattételi határidő október 10. Az értékelésnél 95 súlyszámmal szerepel az ár és 5 súlyszámmal a minőség. Az utóbbi annak adható, aki dedikált kapcsolattartót biztosít az ajánlatkérőknek.