A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A mentőállomás a Szauter Ferenc utcában épül és két épülettömbből áll. A kivonulási oldalon a kétszintes tömbben, nettó 1161 négyzetméter alapterületen helyezkedik el a mentőállomás földszinti része, ahol

 

  • pihenők, 
  • öltözők, 
  • betegirányítási központ, 
  • valamint 5-5 gépkocsit tartalmazó szerállás;
  • és egy mosórészleg található. 
Az emeleten, nettó 785 négyzetméter alapterületen - egy U alakú ráépítésben - orvosi szobák, irodák, szerver helyiség és gyakorlati terem, valamint egy járható terasz kerül kialakításra. A nyaktaggal összekötött másik épületben gépjármű javítóműhely, tartalékautó garázs, valamint a kiszolgáló helyiségek feletti részen - a szolgálati időn kívül használható - konditerem-szauna helyiségek találhatóak. 

 

A nyertessel január 28-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a fővárosi EB Hungary Invest Kft., a Fodor Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., továbbá közös ajánlattevőként az Octopus Invest Szolgáltató Kft. és a Falcon Global Zrt., végül pedig a mosonmagyaróvári Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. is.