A Böttcher GmbH 2016 januári hatállyal megvásárolta az Altus Portfolió Kft.-től és a menedzsment két tagjától a Béta-Roll Zrt. 88 százalékos részvénycsomagját, 4 millió eurós cégérték figyelembevételével - adta hírül a gazdát cserélt cég.

A hengergumizással foglalkozó Béta-Roll főként nyomdai, műanyag, fém-, fa- és papíripari ügyfelek kiszolgálását végzi és az ehhez szükséges gyártási kapacitással rendelkezik Magyarországon, Vajdaságban és Székelyföldön, illetve egy kereskedelmi képviselettel Horvátországban.

Az 1850 főt foglalkoztató, 36 országban és 5 kontinensen jelenlévő 1725-ben alapított családi tulajdonú német Böttcher GmbH világviszonylatban is piacvezető a hengergumizás területén több iparágat kiszolgálva.

Az Altus-csoport 1994-től volt a Béta-Roll Zrt. többségi tulajdonosa (75 százalék), ekkor az Altus által megvásárolt társaságnak 31 alkalmazottja és 93 millió forintos árbevétele volt. Majd 2015 végére, több mint két évtizedes munkánk eredményeként a holding társaság együttes árbevétele meghaladta az 1,8 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig a 120 főt. A cég az elmúlt 25 évben állami támogatást nem kapott, közbeszerzésen nem indult.

A Böttcher GmbH megerősítette, hogy a vásárlást követően további befektetéseket és fejlesztéseket tervez, aminek célja a Délkelet-európai piac további bővítése.

Tavaly nyáron jelentkezett egy szakmai befektető, aki érdeklődött a cég iránt, majd ajánlatot tett az iparágban piacvezető Böttcher Gmbh. is. Az egymásra licitáló vállalkozások jócskán felverték az árat. Visszautasíthatatlan ajánlatra mondtunk igent - mondta Dobrev Klára vezérigazgató az Origónak.  A 910 milliós nyereségből az adózás után Dobrev szerint 800 millió forint marad, aminek egy részét osztalékként kiveszik ugyan az Altusból, de nem költik el, inkább közepes kockázat mellett befektetik. Alapkezelőkre bízzuk, de veszünk belőle magyar államkötvényt is - tette hozzá Dobrev.