A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Testnevelési Egyetem új kampuszának Alkotás úti beépítése (ez a második ütem) következő projektelemekből áll:

- atlétika csarnok, uszoda, és 53 szobás sporthotel,

- tornacsarnok,

- labdajáték csarnokok, lőtér, vívóterem,

- 224 szobás kollégium és diákhotel,

- történeti kert,

- parkolóház (a befogadóképessége 198 személygépkocsi és 5 motorkerékpár).

A nyertessel tavaly december 17-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. is.

A Napi.hu 2020 szeptemberében írt arról, hogy a Testnevelési Egyetem sportcsarnokát és mélygarázsát a ZÁÉV Építőipari Zrt. építheti meg fővállalkozóként, nettó 18 milliárd 48 millió forintért. A Mészáros Lőrinc és felesége érdekeltségébe tartozó ZÁÉV-val augusztus 14-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. is. 2017 áprilisában kezdődött a TF - várhatóan 2022-ig tartó - összesen 40 milliárdos rekonstrukciója. A nettó 11,9 milliárd forintos első ütem (ami később 14,5 milliárdra nőtt) fővállalkozója szintén a ZÁÉV, az egyik alvállalkozója pedig a Magyar Építő Zrt. A fejlesztés első szakaszában a Sportkórház számára épült, ám az el nem készült Alkotás úti épület befejezése volt a feladat.

A Céginfo.hu adatai szerint a ZÁÉV Zrt. tulajdonosa zalaegerszegi székhelyű a Pannon Speed Pro Vagyonkezelő Zrt. Az utóbbi tulajdonosa pedig 2019 óta a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt.