A német cég múlt kedden jelentette be, hogy megszünteti a burgenlandi Felsőőrben (Oberwart) működő üzemét és magyarországi telephelyének eladását tervezi. A Triumph első lépésként augusztus végéig csökkenti a dunaújvárosi gyár kapacitását. A leépítés legfeljebb 170 munkavállalót érint majd a jelenlegi 412 alkalmazottból. A menedzsment a lehető leghamarabb igyekszik vevőt találni a gyárra, amelyről azt gondolják, hogy több szakmai befektető csoport érdeklődését is fel fogja kelteni.

Közölték, ha nem találnak a gyárra vevőt, akkor a Body Fashion Magyarország Kft. az év végén befejezi magyarországi működését. A cég a lehető legtöbb dolgozóját igyekszik új álláshoz juttatni - írták -, az első egyeztetés a Munkaügyi Hivatallal hétfőn már meg is történt.

A német Triumph cég, a világ egyik legnagyobb fehérnemű gyártója 2010-ben zárta be a stájerországi Hartbergben működő üzemét, ahol 300 dolgozót foglalkoztatott. 2013-ban a burgenlandi Felsőpulyán (Oberpullendorf) és az alsó-ausztriai Aspangban zárt be gyárakat, és ezzel 350 munkahelyet számolt fel.

Az 1886-ban Németországban alapított cégnek jelenleg 49 leányvállalata van és 120 országban van jelen. A Triumph International 2013-ban 33 ezer munkavállalóval 1,8 milliárd eurós forgalmat bonyolított. A Triumph magyarországi leányvállalata 1989 óta működik, termékeit 24 saját és franchise márkaboltban és több mint 300 viszonteladó partneren keresztül értékesíti.