A Citi Foundation elindította “Mozgalom a közép-európai fogyatékossággal élő emberekért” elnevezésű új közösségi programját Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Romániában és Szlovákiában. A programban, amelyet az Európai Fogyatékosügyi Fórummal (EDF) együttműködésben futtatnak közép-európai, fogyatékos embereket képviselő szervezeteket fognak támogatni például a fogyatékos embereket elérő kommunikációs csatornák kiépítésével és uniós programokhoz történő hozzáférés biztosításával.

Az említett országokból öt fogyatékos embereket képviselő szervezet, valamint összesen 150 ember közvetlen támogatása valósul meg a program által, akik jobban megismerhetik jogaikat és lehetőségeiket, az uniós finanszírozási forrásokat és programokat, valamint a kapcsolatépítést segítő eseményeket.

A Citi Foundation 250 ezer dollárt adományoz a program céljainak megvalósítására, amiből az öt érintett ország – köztük Magyarország - egyenlő arányban részesül. Magyarországon a program a Fogyatékos Emberek Szervezetei Tanácsának tevékenységét (FESZT) fogja támogatni 50 ezer dollárral (16 millió forint): a fogyatékossággal élő emberek érdekében végzett tevékenységük kapacitásnövelésében, a kommunikációs rendszereik fejlesztésével, helyi törvények és szabályozások elemzéséhez történő szakértői hozzájárulással, EU-s érdekképviselethez és támogatásokhoz kapcsolódó képzésekkel, valamint a fiatalok elérésének segítésével.

"Megtiszteltetés számomra, hogy olyan vállalatnál dolgozhatok, ahol az egyenlő esélyek biztosítása a legfontosabb értékek közé tartozik, és a szervezet aktívan tesz is ennek a megvalósításáért. A Citi Magyarországnál a megváltozott munkaképesség témája köré szerveződő önkéntes munkavállalói csoportunk tagjai (Disability Network) információátadással, érdekképviselettel, közösségépítéssel és erőforrásteremtéssel foglalkoznak, annak érdekében, hogy a Citi a fogyatékossággal élő emberek körében népszerű munkahelyválasztás legyen" - mondta Veronika Spanarova, a Citi Magyarország vezérigazgatója.