Augusztustól országszerte már csak biológiailag lebomló zacskókat kínálnak a magyarországi Spar-üzletek zöldség- és gyümölcsosztályain, az egyszer használatos hagyományos műanyag tasakok így végleg kikerülnek az üzletekből.

A boltlánc kilenc tatabányai boltjában tesztelte áprilistól, hogy a vásárlók mit szólnak az új, elsődlegesen zöldség és gyümölcs csomagolására alkalmas lebomló zacskókat. A vevőknek lehetősége volt arra is, hogy saját zacskóba tegyék a zöldségeket, gyümölcsöket. Emellett arra is, hogy csomagolás nélkül megvegyék azokat. 

A tesztüzem sikeres volt.  Így valamennyi üzletben áttérünk a biológiailag lebomló, újra felhasználható, és jelképes, 15 forintos összegért megvásárolható zacskók használatára a zöldség- és gyümölcsrészlegeken - mondta Maczelka Márk, a boltlánc kommunikációs vezetője.

A korábbi normál, 7 mikronos rollbag-ből a vevők évente átlagosan 250 millió darabot használtak fel a Spar üzleteiben, aminek együttes súlya elérte a 450 tonnát, tehát az átállással ennyivel kevesebb lesz a műanyag-felhasználás mértéke.