A két éve többségi állami tulajdonba (a tulajdonosi jogok gyakorlója az állam képviseletében a Magyar Turisztikai Ügynökség) került balatoni hajózási cég pénteken azt közölte, hogy "technikai okok miatt  a személyhajózás a balatonalmádi kikötőből határozatlan ideig szünetel", ennek okát nem részletezték - adta hírül a Balatontipp.hu portál.

A Bahart a közelmúltban egy barna bódét épített hajópénztárnak a balatonalmádi mólóra. A bódé mellett egy fát is kivágtak. A munka a közművezetékek kiásásával több mint egy hónapja kezdődött, és azóta sem fejeződött be. A parkon keresztül a füvet is feltúrták, ami már közterület. A lakosság felháborodott.

“A móló végére kihelyezett kiszuperált kerti budi jellegű építményhez az önkormányzatnak semmi köze. Tőlünk az építtető sem engedélyt nem kért, sem pedig részünkre előzetes tájékoztatást nem adott… Településképi véleményt – bár kellett volna – nem kértek. A főépítész tájékoztatása szerint ilyen kérelem a mai napig a hivatalhoz nem érkezett. Mindezek okán az építtető ellen a rendelkezésünkre álló jogi lépéseket megtesszük” - írta Kepli Lajos polgármester a Facebook-oldalán.

Az almádi képviselő-testület május 27-én szalaggal “zárta le” a bódét, és bejelentették, hogy önkormányzati határozatban szólítják fel a Bahartot a kormányhivatali építési engedély nélkül épített bódé eltüntetésére. Az önkormányzat azt sem szeretné, hogy a hajópénztár a mólón működjön.

Balatonalmádi Fb-oldal
Balatonalmádi önkormányzat Fb-oldal
Kép: Facebook/BalatonalmadiVaros

A Bahart válasza nem késett - írja a Balatontipp.hu -, május 28-án közzétették, hogy a személyhajózás a balatonalmádi kikötőből határozatlan ideig szünetel.