A BM Heros Zrt. arra törekszik, hogy a piaci igények felmérése után lehetőleg saját fejlesztésű, tervezésű, gyártású járműveket állítson elő magyar munkavállalókkal, magyar beszállítókkal, alvállalkozókkal úgy, hogy a termékekben minél magasabb legyen a hazai hozzáadott érték - idézte az MTI Rajnai Attila vezérigazgatót.

A kaposvári gyárba első körben 20 dolgozót vettek fel, számuk a megrendelések függvényében elérheti a százat.

Évente 150 szóló, 100 csuklós busz, 50 midibusz gyártását és 400 különféle jármű szervizelését tervezik Kaposváron.

A vállalat a tűzoltójárművek mellett mentőgépjárműveket, más gépjárműveket, speciális eszközöket, konténereket is gyárt, és igyekszik portfólióját folyamatosan bővíteni.

Rajnai Attila a gyártóközpont átadásakor hangsúlyozta, a cég újabb üzemegységek létesítését tervezi, a lehetséges helyszínek között Kaposvár is szerepel.

A vezérigazgató az esemény végén a BM Heros ajándékaként egy 60 millió forintos tűzoltóautót adott használatba a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesületnek (Kötél), a járművet Bodó László egyesületi elnök vette át.

Az ipari park beruházója a állami Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. Mostanra 326 hektárnyi fejlesztési terület adásvételét bonyolítottuk le, illetve csaknem 184 ezer négyzetméternyi csarnokot hasznosítottunk hosszú távú bérleti szerződések keretében - írta közleményében Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója.

A nyilvános cégadatok szerint a BM Heros Zrt. értékesítésének nettó árbevétele 2019-ben 4,5 milliárd forint, adózott nyeresége 351 millió forint volt - írta az MTI.

Az ipari csarnokban oktatóműhelyt is kialakítottak, ehhez az Innovációs és Technológiai Minisztérium félmilliárd forintot adott.

A másfél milliárd forintból épített, regionális szervizként és tanműhelyként is szolgáló létesítmény az első vállalkozás a város 32 hektáros keleti ipari parkjában, ahová gépiparban érdekelt társaságok betelepülését várják - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.