Az SQ Invest és a CEMP csoport közös, többségi tulajdonában lévő Libri-Shopline csoport a tavalyi megalakulását követően a két korábban külön működő vállalatcsoport tevékenységének összehangolására és hatékonyabbá tételére helyezi a hangsúlyt. Ennek következő lépéseként 2014 októberétől a PORT és számos más kiadvány kiadója, az LS Media Network Kft. közvetlenül a CEMP médiaportfolióját erősíti. Az eladás nem érinti a Libri-Shopline és az LS Media Network Kft. közötti stratégiai együttműködést, ezen belül a Libri-Shopline csoport kereskedelmi márkáinak és a kulturális programmagazinok közötti együttműködést, amely továbbra is változatlan formában fennmarad.

Az LS Media Network Kft. korábbi társtulajdonosa, ügyvezetője Zsoldos Dávid a jövőben a CEMP keretein belül folytatja a munkáját és irányítja a portfoliót.

Az LS Media Network Kft. 100%-os tulajdonrészének megvételével a CEMP Magyarország vezető internetes tartalomszolgáltatójaként jelentős lépést tett pozíciójának megerősítésére. A CEMP a most vásárolt kulturális kiadványok segítségével a hír- és gazdaság profilú internetes kiadványok mellett a kulturális tájékoztatásban is a legerősebb hazai szereplők közé került. A megvásárolt kiadványok kiegészítik és szélesítik az Index mellett már most is megtalálható, színes média-portfóliót.

Az eladó, a Libri Kft. a tranzakciót közel a társaság korábbi beszámolójában szereplő könyvszerinti értéken hajtja végre, így a médiaüzletág eladása a cégcsoport értékére, így a Libri-Shopline Nyrt. részvények értékelésére semleges hatású. A Libri-Shopline tervei szerint a most bejelentett tranzakció egyben lehetőség is a csoport számára, hogy megerősítse kereskedelmi kompetenciáit, egyrészt a jelenleg üzemeltetett három kereskedelmi márka esetében (Libri, Shopline, Bookline), akár további akvizíciókkal erősítse a csoport online és offline kereskedelemben betöltött meghatározó szerepét.

(A Napi.hu a CEMP-csoport tagja.)