Az élelmiszerek összetevőit csökkenő sorrendben kell megadni egy termék csomagolásán.
Amennyiben azt írják, hogy a vörös áfonya 49 százalékban van jelen, akkor valószínűleg amellett más összetevőt is tartalmaz a termék. A vörös áfonyát jellemzően cukorral, az aszalt gyümölcsöket pedig általában olajjal keverik össze.
Kapcsolódó
A csomagoláson az összetevők felsorolásában minden összetevőt kötelező jelölnie a gyártónak, ezért azt érdemes minden esetben elolvasni - hívják fel a figyelmet.
Legolvasottabb
Most érkezett: katonai drónok támadtak Zelenszkij gépére, áttörték a légtérzárat
Újabb török harci járművek érkezhetnek Magyarországra
Elrendelték a cunamiriadót, óriási földrengés rázta meg Japánt
Cicások figyelem: brutális szigor jön, teljesen megváltozik az állattartás
Ez volt eddig a magyarok kedvence az idén: 55 százalékos pluszban, aki ebbe fektetett
Érkezett egy egészségügyi ígéret karácsonyra
Orbán államtitkára megfejtette, miért férgesek a csokimikulások
Idegesítő problémát orvosolna a kormány: új szabályok jönnek az EESZT időpontfoglalásban
Így alakulnak keddtől az üzemanyagárak