Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy valutaváltással foglalkozó nővel szemben, aki sajátos módon károsította meg munkaadóját - adta hírül Veszprém Megyei Főügyészség.

A 43 éves nő egy pápai, utazással foglalkozó irodában dolgozott, feladatkörébe tartozott többek között az irodában történő valutaváltás lebonyolítása. Tevékenysége során az aktuális helyzetnek megfelelően ő állította be folyamatosan az árfolyam-változásokat a számítógépen, amelynek alapján a rendszer a különböző valutákat úgy váltotta át, hogy a befizetett pénznem és összeg rögzítése után automatikusan megadta a kívánt pénznemben kifizetendő összeget.

A nő ezt kihasználva 2019 szeptemberétől 2020. január 17-ig harminc esetben a saját valutavásárlásaihoz 1 euró = 1 forint arányra állította az átváltási árfolyamot, és ezen az árfolyamon vásárolt eurót. Ebben az időszakban így mindössze 8500 forintért összesen 8500 eurót szerzett meg, miközben a vásárolt euró valós értéke közel 3 millió forint volt.

Az ügyészség a nővel szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - írta az ügyészség.