A legjobban kereső magyar sportoló Gulácsi Péter, a német RB Leipzig kapusa, akinek a fizetése 1,82 milliárd forintnak megfelelő euró - írja a Blikk. A válogatott labdarúgót két lipcsei csapattársa követi a listán: Willi Orbán (egymilliárd) és Szoboszlai Dominik (905 millió). Már a pályafutása vége felé jár a 33 éves Szalai Ádám, aki több mint 1,5 millió eurót, egészen pontosan 543 millió forintot keresett ebben az évben.

A legjobb ötben csupán egy olyan sportoló van, aki nem futballista. 2018 után másodszor lépte át pályafutása során egy naptári évben az egymillió dolláros (320 millió forintos) álomhatárt Fucsovics Márton keresete. A 2021-es esztendőben, az egyéni és a páros eredményeket is figyelembe véve 1,1 millió dollárt (352 millió forintot) ütögetett össze.

Szabados Gábor sportközgazdász szerint nem véletlen, hogy a labdarúgók fizetése kiemelkedik. - Gazdasági szempontból két csoportra szokták osztani a sportot: futball és minden más – mondta a szakértő. – Az olimpikonok most szép pénzt kaptak a tokiói szereplésük után, de még így sem érik el a külföldön légióskodó labdarúgókat, s ha nem lennének ezek az állami támogatások, akkor még nagyobb lenne a különbség.

Legtöbb jutalmat kapó olimpikonok: Csipes Tamara (kajak), 107,2 millió forint, Kozák Danuta (kajak) és Milák Kristóf (úszás), 100 millió, illetve Szilágyi Áron (vívás) ls Bodonyi Dóra (kajak), 78,5 millió forint.