A májusi utolsó hosszú hétvégén a külföldi vendégek a fővárosban legnagyobb részt britek, németek és amerikaiak voltak, míg a vidéki vízpartokat és fürdőket zömmel a németek, az osztrákok és a csehek töltötték meg. A családok legnagyobb számban a Balatont választották.

  • Az adatok szerint a vendégforgalom közel háromnegyedéből a vidéki Magyarország szálláshelyei részesültek, ahol összesen 377 ezer vendégéjszaka valósult meg.
  • Budapesten töltötték a vendégéjszakák negyedét, ennek nagy része a külföldi turistáknak volt köszönhető.

A főváros legjelentősebb három küldő piacáról ezen a hosszú hétvégén is a britek, a németek és az amerikaiak érkeztek a legnagyobb számban.

Özönlenek Magyarországra a külföldi turisták

Nőtt a külföldi vendégforgalom, áprilisban 1,2 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, viszont a magyarok kevesebb éjszakát üdültek a belföldi szálláshelyeken. Bővebben>>>

Melyik a legnépszerűbb úti cél?

Mind a hazai, mind a nemzetközi turisták körében a Balaton térsége volt ismét a legnépszerűbb vidéki úti cél. Ezt követte a Mátra-Bükk és Budapest környéke turisztikai térség.

A főváros után a strandolást és fürdőzést kínáló úti célok voltak a legkeresettebbek.

Olcsó gyógyvizes fürdő rejlik Pest megyében: már 2 ezer forintért strandolhatunk

A Szent András Gyógyvizes Strand termálvize 2004 óta gyógyvíz minősítésű, amit 2014-ben is ugyanígy értékeltek, a jegyárai pedig megfizethetőek a hazai fürdőkínálathoz képest. A Budapesttől 55 kilométerre található strand ezért is állandó törzsvendégeket vonz. Bővebben>>>

Ezek a megrohamozott top-fürdővárosok

A belföldi vendégéjszakák közül a legtöbbet BalatonfüredenSiófokon, Hajdúszoboszlón és Gyulán töltötték.

  • A külföldiek körében a legkedveltebb úti cél Hévíz, Bük, Siófok és Balatonfüred volt.
  • A legtöbb nemzetközi vendéget a vidéki Magyarországon Németországból, Csehországból és Ausztriából fogadták a szálláshelyek.
  • A németek vidéki útjaik során leginkább Hévízt és Balatonfüredet látogatták meg, az osztrákok is a fürdővárosokat, Sárvárt és Büköt részesítettek előnyben.
  • A csehek szintén Sárvárra és Bükre, valamint Harkányba látogattak el legszívesebben az ünnepi hosszú hétvégén.

A hónap eleji, majd a pünkösdi hosszú hétvégék, valamint a Budapesten megrendezett Európa Liga döntőjének adatai alapján erősödő forgalom és emelkedő számok várhatóak a teljes havi turisztikai forgalomban.

Sereglenek Magyarországra a németek: ezrével vásárolják az ingatlanokat

Ezrével költöznek Magyarországra a németek, ami már a német közmédiának is feltűnt, ugyanis pár év alatt negyedével nőtt a hazánkban élő német nyugdíjasok száma. Bővebben>>>