Támogatásáról biztosítja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) két leváltott vezetőjét a Climate Without Borders (Klíma Határok Nélkül) nemzetközi szervezet, melynek közleményét több mint negyven ország meteorológusai és tévés időjárás-jelentői írták alá.

"Általában megosztjuk egymással és nézőinkkel a szélsőséges időjárásról szóló történeteket, de ezen a héten közösségünket sokkolta a hír, hogy két magyar kollégánk elvesztette állását, egyszerűen azért, mert jól végezték a munkájukat.

Előrejelzőként az első feladatunk az élet és a vagyon védelme. Amikor a magyar meteorológusok veszélyt láttak az előrejelzésben, azt tették, amit bármelyikünk tenne – figyelmeztettek az életveszélyre. Ezért az országos meteorológiai szolgálat vezetőjét és helyettesét most elbocsátották a posztjukról. (...)

Előrejelzéseink néha tökéletlenek és gyakran népszerűtlenek lesznek, de - magyar kollégáinkhoz hasonlóan – továbbra is az embereket helyezzük a politika elé, és a tudományt arra használjuk, hogy az Önök biztonságát helyezzük előtérbe" – írták a meteorológusok a honlapon.

Augusztus 22-én Palkovics László technológiai és ipari miniszter indoklás nélkül felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát, az OMSZ elnökét és a szervezet szakmai elnökhelyettesét.

Ezt követően az OMSZ vezetői állásfoglalást adtak ki Radics Kornélia elnök és helyettese Horváth Gyula felmentésével kapcsolatban. Politikai nyomásgyakorlásról írtak és átvilágítást követeltek.