Április 10-ig a Mercedes Benz Manufacturing Hungary minden dolgozója bruttó 870 ezer forintos bónuszt kap – közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség Facebook-oldalán.

Mint írják, a Mercedesnél megkötött bérmegállapodásba bekerült a nyereségrészesedés kifizetése is.

A magyar az első Németországon kívüli gyár, ahol számíthatnak ilyen bónuszra a dolgozók.

Cikkünk megjelenése után a Mercedes Benz Manufacturing Hungary közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül teszünk közzé:

„2022-ben a Mercedes-Benz csapata ismét bebizonyította rátermettségét. A vállalat a félvezetők hiánya és a logisztikai kihívások ellenére, a regionális Covid-intézkedések, valamint a geopolitikai bizonytalanságok okozta kihívásokkal teli környezetben is sikeres évet zárt.

Köszönetképpen az elért eredményekért és a nagyfokú rugalmasságért a Mercedes-Benz részesedést biztosít munkavállalóinak a vállalat sikeréből.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár történetében most először a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. aktív dolgozói, valamint a gyárban aktív szerződéssel rendelkező kölcsönzött munkavállalók is eredményrészesedési juttatást kapnak.

A bruttó 870.000 forintos összeg egy egyszeri kifizetés formájában, április elején, a márciusi fizetéssel együtt kerül a munkavállalók számláira.

A nyereségrészesedés az egyik eleme annak a 2022. decemberi bérmegállapodásnak, amelyet a vállalat a Vasas Szakszervezeti Szövetség MBMH Vasas Alapszervezetével és a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ) folytatott sikeres tárgyalások után kötött.

A 2023-as évre vonatkozó bérmegállapodás többek között magában foglalja a többlépcsős, 17+7 százalékos béremelést, valamint az inflációkövető külön kifizetéseket is.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár a rendkívül versenyképes juttatási csomagjának köszönhetően, valamint azzal, hogy stabil foglalkoztatást és biztos jövőképet biztosít munkavállalói számára, továbbra is Magyarország egyik legvonzóbb munkáltatója.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár jelenleg több mint 4500 embert foglalkoztat. A vállalat jelentős számú új munkatárs felvételét kezdte meg Kecskeméten a tervezett gyárbővítéssel és a jövőbeli, új, tisztán elektromos hajtású modellek gyártásával összefüggésben. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár 2023-ban több száz új munkavállalót – többek között mérnököket, karbantartókat, logisztikusokat, HR-es kollégákat – fog felvenni konkrét pozíciókra. A vállalat honlapján naponta frissülnek a nyitott pozíciók.” – áll a közleményben.