Az MNB nagyszabású erdőtelepítéssel és gyeprekonstrukcióval ellentételezi éves karbonlábnyomát Drávaszentesen, a Duna-Dráva Nemzeti Park területén, semlegesítve így szén-dioxid-kibocsátását – közölte a jegybank.

A jegybank legalább 32 hektár fajgazdag gyepes és erdei élőhely létrehozását, cserjés telepítését, kaszáló és mocsárrét kialakítását vállalta a Somogy vármegyei Drávaszentesen.

A projekt megvalósításában a nemzeti park igazgatósága és egy civil szervezet, a WWF Magyarország is közreműködik.

 

  • Elsőként a 2019. évi Zöld Konferenciájának károsanyag-kibocsátását ellentételezte egy örökerdő létesítésével vállalt élőhely-rekonstrukciót a Veszprém megyei Pápateszér településen,
  • majd a Békés vármegyei Geszt közelében, a Körös-Maros Nemzeti Park területén kezdett erdőtelepítésbe, amellyel egy egész éves szén-dioxid-kibocsátását semlegesíti.

 

A teljes karbonsemlegesség érdekében az intézmény nem csak ellentételezi, de csökkenti is a kibocsátását, Zöld Programja pedig a fenntartható gazdasági növekedés finanszírozásában segíti a pénzügyi szektort.

 

Mit adtak nekünk az erdők? – Litkai Gergely és Udvaros Dorottya új videója

Új, humorral fűszerezett, egyben elgondolkodtató videóval jelentkezik Litkai Gergely és Udvaros Dorottya. Ebben felhívják a figyelmet arra, hogy az erdők sokkal nagyobb értéket jelentenek természetes állapotukban, mint a belőlük kivágott faanyag. Bővebben >>>