Szombatra virradó éjszaka alapvetően csökken a felhőzet, de a déli megyékben egész éjjel lehetnek erősen felhős területek, ott elszórtan zápor, zivatar valószínű. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 19 fok között alakul, de az északi völgyekben, hidegre érzékeny területeken ennél hidegebb is lehet.

Szombaton a kora délelőtti órákban még napos idő valószínű, majd egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, átmenetileg össze is állhatnak a gomolyok. Egy-egy gyenge futó zápor lehet, de számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, több helyütt meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Vasárnap északkeleten zavarhatja több gomolyfelhő a napsütést, de csapadék ott sem valószínű. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de a szélvédett részeken több fokkal hűvösebb lehet. A csúcsérték 25 és 30 fok között várható.

Hétfőn a sok napsütést időnként fátyolfelhők, főként északkeleten gomolyfelhők zavarhatják. Csapadék nem lesz. Az északias szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 16 fok között alakul, de a szélvédett helyeken több fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között várható.

Kedden napos, gomolyfelhős idő várható csapadék nélkül. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 10, 18, délután 29, 34 fok között valószínű - írják a meteorológusok.