Csütörtökre virradó éjszaka északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de a Tiszántúlon végig derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Az éjféli óráktól előbb az északnyugati határnál, később a Dunántúl más részein is több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás jobbára mérsékelt marad, csak zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között valószínű. A hidegre érzékeny északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön a Dunától keletre is átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de a csapadéktevékenység közben gyengül, a Dunától keletre már csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. A déli, kora délutáni órákban legkésőbb a keleti megyékben is már szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel. Délután néhol - nagyobb számban a déli, délnyugati megyékben - alakulhat ki zápor, zivatar. Az általában északias irányú szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk, és csapadéknak is kicsi az esélye. A nap második felében azonban nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és késő este megnő a záporok, zivatarok esélye is. A Dunántúlon a déli, délkeleti, máshol az északi, északkeleti szelet kísérhetik élénk lökések. A hajnali 10, 17 fokról 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő - írják a meteorológusok.

Szombaton a vastagabb, masszívabb felhőzet, illetve a hozzá tartozó intenzívebb, zivataros csapadékzóna - amelyből lokálisan jelentősebb mennyiség is hullhat - fokozatosan kelet felé halad, délután már inkább csak a keleti tájakat érintheti. Mögötte naposra fordul az idő, és csak helyenként van esély újabb zápor, zivatar kialakulására. A déliről északira forduló szél megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 14, 19, délután 24 és 31 fok között alakul.