Március negyedikén töltöttem be a hetvenhetedik életévemet. Hatalmas teher esett le a vállamról, hogy végrendelkeztem. Számomra mostantól egy nyugodtabb élet kezdődik - nyilatkozta a Hot! magazinnak Medveczky Ilona, aki arról is beszélt, hogy habár sokan azt hiszik, gazdag, ez nem így van. "Éppen annyi pénzem van, amiből megélek. Az igazi érték a házam, ezért dolgoztam egész életemben".

Két évvel ezelőtti sajtóértesülések szerint a táncművész 70 ezer forintos nyugdíjat kapott, mostantól viszont közel kétszázezer forintból gazdálkodhat majd, mert márciustól művészjáradékban részesül - írta a Pénzcentrum.

A házam, illetve a telkem, ami a főváros egyik kiemelt övezetében fekszik, árverezésre kerül majd a halálom után. Ezzel egy nagyon kedves, régi barátomat bíztam meg. Az otthonom eladásából befolyt összeg ötven százaléka kutyamenhelyeknek megy. Erről egy állatorvos gondoskodik majd, aki egy életen át segített a kutyáimnak, amikor betegek voltak - mondta a lapnak Medveczky.

A pénz másik felét pedig művészeti célra szeretném fordítani. Úgy rendelkezem, alapítsák meg a Medveczky Ilona-díjat. Szeretném, hogy ezt minden évben a legtehetségesebb táncművésznek ítéljék oda - árulta el a lapnak.

Egy 2016-os kutatás szerint száz ember közül mindössze négynek van végrendelete Magyarországon. A 30 és 65 év közötti korosztály csupán alig több mint harmada szándékozik a jövőben végrendelkezni - írta a Pénzcentrum.

A kép forrása: MTVA Fotó/Zih Zsolt.