Az MBH bank 68,4 milliárd forint korrekciós tételt alkalmazott, elsősorban a kormányzati intézkedések, a Sberbankhoz kapcsolódó OBA díjfizetési kötelezettség és az egyszeri integrációs költségek miatt.

 

  • Mérlegfőösszege a negyedév végére elérte a 10 446,8 milliárd forintot, amely éves szinten 1,5 százalékos növekedés.
  • hitelállomány éves összevetésben 340,1 milliárd forinttal, 7,4 százalékkal 4956 milliárd forintra nőtt, melyhez hozzájárult a bank vállalati üzletágának teljesítménye és a Sberbank állományának átvétele.
  • A betétállomány 233,3 milliárd forinttal, 3,8 százalékkal 6421,8 milliárd forintra nőtt, amelyen belül a vállalati állomány 12,3 százalékkal nőtt.

 

A bank saját tőkéjét a külső gazdasági körülményekre reagálva egy év alatt 16,9 százalékkal 831,7 milliárd forintra növelte márciusig, így a tőkemegfelelési mutató 19,7 százalék lett, ami jelentősen meghaladja a szabályozói elvárásokat.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy stabil üzleti teljesítménnyel és jelentős tőketartalékkal folytatják a munkát, hogy ügyfeleiknek még jobb szolgáltatásokat biztosítsanak és piacvezető, digitális bankot építsenek.

A jelentés a korábbi MKB Bank és a Takarék Csoport, a tavaly beolvadt Budapest Bank és a sikeresen átvett Sberbank számait is tartalmazza.

Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végére. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. Az MBH Bank csaknem 2 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki, a legtöbb fiókkal rendelkezik Magyarországon, és több mint 9000 munkavállalót foglalkoztat.

 

Kettő az egyben: összeolvadt a két magyar bank

Megvalósult az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. fúziója, május 1-jétől a létrejött hitelintézet MBH Bank Nyrt. néven, új, egységes arculattal folytatja tevékenységét. Bővebben>>>